دستور پخت خوراک مرغ مجلسی
دستور پخت خوراک مرغ مجلسی
آماده سازی: ۳۰ دقیقه
مدت انتظار: ۱ ساعت
مجموعاً: ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه
مواد اولیه :
برای ۴ نفر
رب گوجه فرنگی: ۳قاشق سوپخوری
زعفران (آبکرده و غلیظ): ۱قاشق چایخوری
ادویه (مخلوط پودر تخم گشنیز و زیره اسیاب شده): ۱ونیم قاشق چایخوری
فلفل: به میزان لازم
سیر : ۲حبه
نمک: به میزان لازم
پیاز: ۲عدد
مرغ: ۲کیلوگرم
کره: ۳قاشق سوپخوری
آب: ۱سوم پیمانه
رب انار (ترش): ۲قاشق سوپخوری
دستور پخت خوراک مرغ مجلسی
طرز تهیه:
ابتدا مرغ را پاک کرده و سپس چربیهای مرغ را بکنید و آن را قطعه قطعه کرده و بشویید و در صافی قرار دهید.نمک، فلفل و ادویه مورد نظر را با محلول زعفران، کرهی آب شده، رب گوجه و انار و آب مخلوط نمایید تا سس مناسبی به دست آید سپس قطعات مرغ را در ظرف مورد نظر بچینید.پیاز را نگینی خرد کرده و مقداری از آن را به همراه کمی سیر ورقه شده روی مرغ قرار دهید سپس سه تا چهار قاشق سس روی آن بریزید. مجدداً قطعات مرغ را در قابلمه روی پیاز و سس قرار دهید و روی آن را با پیاز خرد شده و سیر ورقه شده و سس بپوشانید در ظرف را گذاشته و روی حرارت متوسط قرار دهید، اجازه دهید تا مرغ آب بیندازد و محتویات داخل ظرف به جوش آید سپس حرارت را کم نموده، اجازه دهید تا بپزد و سس غلیظی داشته باشد، سپس قطعات مرغ را در ظرف سرو قرار داده و سس غلیظ خوشرنگ باقیمانده را هم روی مرغها بریزید و به همراه نان با چلوی زعفرانی تزیین کرده و سرو نمایید.
نکات:
۱)همیشه چربیهای مازاد مرغ را جدا کنید ولی پوست مرغ را جدا ننمایید
زیرا طبخ مرغ با پوست از خشک شدن گوشت مرغ هنگام طبخ جلوگیری به عمل
میآورد. در صورت تمایل پس از طبخ پوست آن را جدا سپس سرو نمایید.
۲)همیشه قطعات مرغ را از مفاصل برش داده و به قطعات دلخواه تقسیم نمایید
زیرا برشهای نامناسب باعث خارج شدن مغز استخوان و بدرنگ شدن سس باقیمانده
خوراک فوق میگردد.
۳)در صورت دلخواه میتوانید مرغ را به مقدار قابل توجه با همین روش برای
مراسمهای گوناگون طبخ نمود زیرا با توجه به روش آسان طبخ طعم و مزه خوبی
را هم داراست و برای مجالس مناسب است.
۴)یادآوری مینماید نمک گوشتهای سفید ابتدای طبخ اضافه میگردد.
۵)اگر مقداری زرشک هم سرخ کرده و به سس اضافه کنید خوراک شما خوشمزه تر میشود.
مطلب شماره دو
دستور پخت خوراک مرغ مجلسی
مواد لازم برای ۴ نفر :
مرغ | ۲کیلوگرم |
پیاز | ۲عدد |
سیر | ۲ حبه |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
ادویه (مخلوط پودر تخم گشنیز و زیره آسیاب شده) | ۱ونیم قاشق چایخوری |
زعفران (آبکرده و غلیظ) | ۱قاشق چایخوری |
رب گوجه فرنگی | ۳قاشق سوپخوری |
کره | ۳قاشق سوپخوری |
آب | ۱سوم پیمانه |
طرز تهیه:
ابتدا مرغ را پاک کرده و سپس چربیهای مرغ را بکنید و آن را قطعه قطعه کرده و بشویید و در صافی قرار دهید.
نمک، فلفل و ادویه مورد نظر را با محلول زعفران، کرهی آب شده، رب گوجه و آب مخلوط نمایید تا سس مناسبی به دست آید سپس قطعات مرغ را در ظرف مورد نظر بچینید.
پیاز را نگینی خرد کرده و مقداری از آن را به همراه کمی سیر ورقه شده روی مرغ قرار دهید سپس سه تا چهار قاشق سس روی آن بریزید.
مجدداً قطعات مرغ را در قابلمه روی پیاز و سس قرار دهید و روی آن را با پیاز خرد شده و سیر ورقه شده و سس بپوشانید در ظرف را گذاشته و روی حرارت متوسط قرار دهید، اجازه دهید تا مرغ آب بیندازد و محتویات داخل ظرف به جوش آید سپس حرارت را کم نموده، اجازه دهید تا بپزد و سس غلیظی داشته باشد، سپس قطعات مرغ را در ظرف سرو قرار داده و سس غلیظ خوشرنگ باقیمانده را هم روی مرغها بریزید و به همراه نان با چلوی زعفرانی تزیین کرده و سرو نمایید.
نکات:
۱) همیشه چربیهای
مازاد مرغ را جدا کنید ولی پوست مرغ را جدا ننمایید زیرا طبخ مرغ با پوست
از خشک شدن گوشت مرغ هنگام طبخ جلوگیری به عمل میآورد. در صورت تمایل پس
از طبخ پوست آن را جدا سپس سرو نمایید.
۲) همیشه قطعات مرغ را از مفاصل برش داده و به قطعات دلخواه تقسیم نمایید زیرا برشهای نامناسب باعث خارج شدن مغز استخوان و بدرنگ شدن سس باقیمانده خوراک فوق میگردد.
۳) در صورت دلخواه میتوانید مرغ را به مقدار قابل توجه با همین روش برای مراسمهای گوناگون طبخ نمود زیرا با توجه به روش آسان طبخ طعم و مزه خوبی را هم داراست و برای مجالس مناسب است.
۴) یادآوری مینماید نمک گوشتهای سفید ابتدای طبخ اضافه میگردد.
۵) اگر مقداری زرشک هم سرخ کرده و به سس اضافه کنید خوراک شما خوشمزه تر میشود.
منبع:بیتوته
دستور پخت خوراک مرغ مجلسی
دستور پخت خوراک مرغ مجلسی
- ۹۴/۰۲/۱۲